browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Wie we zijn

m_IMG_00021

Wij zijn Marijke en Bert Lankamp. In 1982 zochten wij een nieuwe uitdaging en kwamen bij de Basset Fauve de Bretagne terecht. Wij hadden een jong gezin en zochten naar een ras dat beslist kindvriendelijk moest zijn, want wij wilden er absoluut van verzekerd zijn dat als vriendjes of vriendinnetjes bij ons op bezoek waren, er geen bijtpartijen zouden plaats vinden.

Ook nu met onze drie kleinkinderen, waar wij elke maandag oppas oma en opa voor zijn, is het dolle pret. In totaal hebben wij 6 Bassets Fauve de Bretagne: Manilla, Bo , Roos ,Lysa, Nasa en Jupiter
Een prachtstel dat elke dag met onze hondenauto naar de bossen gaat en daar losloopt.

Wij fokken uitsluitend met stamboom van de Raad van Beheer op Kynolgisch Gebied in Nederland. Dit is de baas van alle rasverenigingen, die de stamboom uitgeeft en een duidelijk fokreglement hanteert. Als wij een Basset fauve de Bretagne laten dekken moeten wij binnen 3 weken na dekking een dekverklaring naar hen opsturen. Er wordt dan gekeken of wij wel aan de door hen gestelde eisen voldoen.

Wij fokkken sinds 1985 de Basset fauve de Bretagne met heel veel plezier. Zie www.raadvanbeheer.nl onder Basis Reglement Stambomen (BRS). De pup gaat als hij/zij 8-9 weken oud is naar de nieuwe eigenaar, is door onze dierenarts gecontroleerd op de gezondheid, heeft de eerste enting gehad, is gechipt,  DNA -profiel vastgelegd,  3 maal ontwormd en uiteraard perfekt gesocialiseerd in huiselijke omgeving

DSC_0002

m_schutterij-009-199x300