browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Basset Fauve de Bretagne

 

Zijn vriendelijke karakter, levendigheid,kindvriendelijkheid  en het weinig verharen  en weinig blaffen zijn de belangrijkste redenen om dit ras te kiezen,blijkt uit een onderzoek.

Een dosis consequentie,een zachte hand en een beetje geduld ,dat is alles wat je voor de opvoedingvan een Fauve nodig hebt.basset-op-strand-200x300

De ruwharige, tarwekleurige Basset Fauve de Bretagne is een van origine franse hond en stamt af van de Grifon Fauve de Bretagne. In Frankrijk worden ze veel voor de jacht gebruikt, m.n. voor de jacht op konijnen en wild zwijn. Het is een levendige, sterke hond, die in meutes jaagt, maar hij hecht zich ook sterk aan de mens en is daardoor in vergelijking met andere bassets vrij goed gehoorzaam.

Na de oorlog, er waren nog maar weinig Fauven overgebleven, is in Frankrijk dit ras weer opgebouwd, waarbij ook kruisingen zijn toegepast met de Basset Griffon Vendeen, de Beagle, de Dashond(teckel) en soms een terriër. Evenals toen wordt ook tegenwoordig veel aandacht besteed aan het verbeteren van het ras voor wat betreft uiterlijk en karaktereigenschappen. Daarom is onze kennel aangesloten bij de Franse  Basset Fauve de Bretagne Club.

De Basset Fauve de Bretagne heeft een ruwharig, tarwekleurige vacht, welke in het voorjaar en najaar getrimd (geplukt) dient te worden. Aangezien deze hond in dichtbeboste terreinen moet kunnen jagen, moet hij klein ( schofthoogte 32-38 cm) en levendig zijn, met een vrij compacte bouw. De Basset Fauve de Bretagne behoort tot de groep lopende jachthonden, waarmee in Frankrijk in kleine meutes gejaagd wordt. Ofschoon van hem verwacht wordt dat hij zelfstandig te werk gaat , luistert hij meer naar zijn baas dan honden die in grote meutes jagen. Het zijn intelligente honden, maar ook lekker eigenwijs, hetgeen inhoudt, dat men geen stipte gehoorzaamheid van hen mag verwachten. Ze lopen haast altijd her en der te rennen, hun neus op de grond, om zodra er een spoor te volgen valt, luid te geven. Hun gehechtheid aan de baas is groot en daarom gaan ze regelmatig kijken waar hun baas is. Bij een echte huishond, waar intensief mee omgegaan wordt, wint de gehechtheid aan de baas/bazin het van zijn jachtdrift.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA


KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

basset-pup-7

basset-pup-10

 

basset-pup-9basset-pup-8

Vrolijke hond

De Fauve is een vrolijke meutehond. Hij is daardoor zeer kindvriendelijk en voelt zich ook prima thuis bij de huiskat, cavia en het huiskonijn. Het feit dat men van hem geen stipte gehoorzaamheid mag verwachten, komt doordat het een jachthond is, die zelfstandig voor/met zijn baas jaagt.
De ervaring leert evenwel, dat wanneer de hond goed gesocialiseerd is, dus met 8 – 9 weken vrij en spontaan het nest verlaat en de nieuwe eigenaar de socialisatie en opvoeding op een juiste manier voortzet, men er een prima kameraad aan heeft, die wel degelijk de “spelregels” leert kennen. Over de opvoeding geven wij dan ook graag advies.

basset-en-konijn

basset-en-katm_DSC_6422

Socialisatie

Iedereen die wat gelezen heeft over de aanschaf van een pup weet, dat een pup naar de mensen toe moet komen en niet angstig in een hoekje moet blijven zitten. Hier ligt duidelijk een taak van de fokker. De puppies dienen vanaf 4-5  weken veel onder de  mensen te komen en vertrouwd te raken met diverse omstandigheden en geluiden, dus opgroeien in de huiselijke sfeer.

De ervaring leert, dat ze dan met 8-9 weken vrij en spontaan het nest verlaten. Wanneer de nieuwe eigenaar de socialisatie en opvoeding op een juiste manier voortzet, krijgt hij/zij er een prima kameraad aan, die wel degelijk de “spelregels” leert kennen. Over de opvoeding geven wij dan ook graag advies, b.v. laat de pup zodra hij aan de nieuwe eigenaar gewend is, op een veilige plaats loslopen en ga hem niet achterna wanneer hij een andere kant uitgaat. Verstopt  u indien mogelijk. Men zal zien, dat de hond onrustig wordt, zijn baasje mist en dan wel terugkomt. Zo leert de hond zijn baasje in de gaten te houden.

Mocht u verdere informatie willen ontvangen en/of vrijblijvend een bezoek aan onze kennel willen brengen, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Graag even een telefoontje. Tel. 06-38903794

DSC_00021

 

1351621922NDSC_0002

Fotos-Bewerken.nl_

Dit is de fauve Woesel van Bolgerijen van de fam.Hendriks. Perfekt gesocialiseerd net als zijn vriend de kip.

Aangezien de kip geen vluchtreaktie vertoont spelen ze beiden geweldig samen. Schitterend wat een stel.

Zoekt u naar fimpjes met de Basset Fauve de Bretagne? Ga dan naar www.youtube.nl : Basset Fauve de Bretagne.Ook onder www.facebook.nl , Basset fauve de Bretagne, Heythuysen treft u veel ervaringen aan van fauvebezitters.Veel pleizier

Onze kennel is officieel geregistreerd bij de Raad op Kynologisch Gebied in Nederland. Dit is de baas van alle rasverenigingenen  en geeft de  stambomen af. Bovendien heeft zij een streng  fokbeleid, waaraan wij ruimschoots voldoen.

Ook zijn wij aangesloten bij de Franse Basset Fauve de Bretagne Club.

Dit is Woesel van de fam. Hendriks, perfekt gesocialiseerd . Net als de kip.Aangeziende kip geen vluchtreaktie vertoond